Kultura

U Bošnjaškom institutu promovisan udžbenik „Hirurgija“

hirurgija2Farmaceutsko – zdravstveni fakultet Univerziteta u Travniku promovisao je udžbenik pod nazivom „Hirurgija“ u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić u Sarajevu. Udžbenik je rezultat dugogodišnjeg rada grupe autora iz Sarajeva i Travnika, a namjenjen je studentima stomatologije, općeg smjera radiologije i fizioterapije. Autor je prof.dr. Salahudin Dizdarević i grupa autora saradnika: doc.dr. sci Midhat Asotić, dr. Dino Dizdarević, doc.dr. Kenan Karavdić, doc.dr. Nermir Granov, dr. Nedžad Rustempašić, dr. Adnan Šatrović, doc.dr. Lutvo Sporišević i doc.dr. Alma Efendić.

-Udžbenik je nastao kao rezultat timskog rada i temeljne analize obrazovnog sistema BiH shodno standardima obrazovanja Evropske Unije. Udžbenik su pisali kolege iz Sarajeva i Travnika. Istina uvaženi profesor emeritus Dizdarević pripada pojednako i Travniku i Sarajevu jer već niz decenija radi na jačanju Hirurške službe i u Travniku i u Sarajevu i cijeloj BiH. – kazao je na promociji doc.dr. Midhat Asotić, jedan od autora knjige i osnivač Farmaceutsko-zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Travniku.

Promotori knjige bili su prof.dr. Nedžad Mulabegović, prof.dr. Faris Gavran Kapetanović, te autori knjige prof.dr. Salahudin Dizdarević i doc.dr. sci Midhat Asotić koji je i jedan od autora knjige.

Promocija knjige u Bošnjačkom institutu – Fondacija Adil Zulfikarpašić okupila brojne ugledne osobe iz svijeta medicine i medicinske naučne zajednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.