TravnikTravnik - Leipzig

Delegacija iz Travnika u posjeti Lajpcigu

Organizacija saobraćaja u Travniku sa posebnim akcentom na organizovanje biciklističkog saobraćaja, uz primjenu iskustava iz partnerskog Lajpciga, teme su radionica i sastanaka koje je proteklih dana u ovom njemačkom gradu imala delegacija iz Travnika u sklopu projekta „Održive mobilnosti“.

 

 

Kroz „Sedmicu umrežavanja“ u okviru projekta „Održive mobilnosti“ održane su radionice na teme: Biciklistički saobraćaj, Motorizovani saobraćaj, Javni lokalni saobraćaj i Pješački saobraćaj. Načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić održao je sastanak sa pomoćnikom gradonačelnika Lajpciga za opću upravu, Urlihom Horningom (Urlich Horning).

Tema razgovora bila je nastavak uspješnog partnerstva između Lajpciga i Travnika koje je proteklih godina i nagrađeno od strane Evropske Unije, te budući projekti u okviru ovog partnerstva.

U delegaciji iz Travnika koju je predvodio načelnik Admir Hadžiemrić bili su još i Amra Đelilbašić, pomoćnica načelnika za privredu i razvoj, Gordan Zec, pomoćnik načelnika za urbanizam, Marija Perić, referentica u Odjelu za privredu i razvoj, Faris Hafizadić, savjetnik načelnika, Vlatka Lovrinović, predsjedavajuća OV Travnik, te predsjednici stranačkih klubova Ekrem Mrakić (SDA), Nikola Biljaka (HDZ BiH), Mustafa Fazlić (SBB).

Nevladin sektor predstavljali su Adis Arnautović i Nedim Pripoljac iz Centra za edukaciju mladih (CEM) i Azem Ejubović, direktor travničkog ureda Društva za unapređenje gradskog partnerstva Lajpcig – Travnik.