Delegacija Mešihata Republike Hrvatske u posjeti Travničkom muftijstvu

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj na čelu sa predsjednikom Mešhihata, zagrebačkim muftijom Aziz ef. Hasanovićem danas boravi u posjeti Travniku. Na početku posjete održan je sastanak u Travničkom muftijstvu sa dr. Ahmed ef. Adilovićem, travničkim muftijom kojem su prisustvovali kantonalni premijer Tahir Lendo, te glavni imam Medžlisa IZ Travnik, mr. Salih ef. Indžić, predsjednik  Medžlisa IZ Travnik, mr. Nermin Šušić, te direktor Elči Ibrahim- pašine medrese mr. Dževdet ef. Šošić.

 

 

-Budući da je Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj dio jedinstvene Islamske  zajednice u BiH i želimo nastaviti saradnju i razmjeniti dobra iskustva sa Travničkim muftijstvom. – kazao je muftija Hasanović.

Travnički muftija  dr. Ahmed ef. Adilović istaknuo je pozitivan primjer odnosa države spram Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

 

-Drago mi je da imamo lijepu saradnju i razmjenjujemo informacije. Jedna lijepa i draga informacija koju sam čuo je da u Hrvatskoj nemaju problema kod potpisivanja Sporazuma između države i Islamske zajednice. Oni su to davno riješili. Sva sporna pitanja prema Islamskoj zajednici i vjernicima muslimanima oni su davno riješili. – izjavio je muftija Adilović.

Gosti iz Republike Hravtske obišli su Travnik, Elči Ibrahim-pašinu medresu, te još nekoliko džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Travnik.