Centralna BosnaInfo

General sir Gordon Messenger posjetio kasarnu OS BiH u Travniku (FOTO)

 

Zamjenika načelnika Generlaštaba Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske general sir Gordon Messenger posjetio je danas lokaciju Oružanih snaga BiH u kasarni u Travniku.  Prilikom današnje posjete održani su bilateralni razgovori sa ministricom odbrane BiH, Marinom Pendeš, a nakon toga uslijedio je obilazak radnih tačaka i poligona u kasarni „Travnik.

Ujedinjeno Kraljevstvo podržava program obuke mladih oficira u Oružanim snagama BiH (OS BiH) pa general mesindžer porazgovarao sa mladim oficirima koji su prošli obuku i pratio vježebe budućih oficira na poligonu.

On se sastao i sa 11 mladih oficira  koji su se obučavali na najprtestižnijim  vojnim akademijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, a neki od njih su završili kao najbolji u svojoj klasi. Ove godine se u Ujedinjenom Kraljestvu obućava još pet mladih oficira OS BiH.

Delegaciju Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, pored generala Messengera sačinjavali su  i ambasador UK Velike Britanije i Sjeverne Irske,

i vojni ataše pukovnik Paul Marshall.

 

 Novi konkurs za prijem

U ponedjeljak, 5. septembra bit će objavljen novi konkurs za prijem 74 regruta u oružane snage BiH. Bit će to četvrta klasa regruta. U prvoj klasi bio je 31 mladi oficir, u drugoj 14 i u trećoj 31.

-Kampanja oglašavanje će početi u ponedjeljeka i koliko razumijem već postoji veliki interes javnosti. – kazao je general Messenger.