Sport

Još jedan uspjeh Adnana Hodžića u Afričkoj Ligi prvaka

Bosanskohercegovački nogometni stručnjak, Travničanin Adnan Hodžić zabilježio je još jedan odličan rezultat kao član stručnog štaba sudanskog Al Hilal Omdurmana izborivši plasamn u grupnu fazu Afričke Lige prvaka (CAFCL). Ovo je treći klub sa afričkog kontinenta sa kojim je Hodžić izborio plasman u grupnu fazu Lige prvaka (CAFCL).

 

Sudanski Al Hilal Omdurman u čijem stručnom štabu su srbijanski trener Zoran Manojlović i Adnan Hodžić bit će u najtežoj grupi ovogodišnjeg žrijeba sa timovima: Belouizdad (Alžir), Sundowns Mamelodi ( JAR) i TP Mazemve (Kongo).

-Dobili smo najtežu grupu u afričkoj Ligi prvaka, ali i pored toga naša očekivanja su velika. Nadamo se da ćemo uspješno proći i grupnu fazu i plasirati se u dalje takmičenje. Želja nam je da ponovimo uspjeh iz 2018. godine i zaigramo u polufinalu  Afričke Lige prvaka. – kazao nam je u telefonskom razgovoru Adnan Hodžić.

Podsjećamo, Adnan Hodžić je u tandemu sa Zoranom Manojlovićem ostvario plasman u grupnu fazu Afričke Lige prvaka (CAFCL) sa ekipama Primeiro de Agosto (Luanda) iz Angole, te sa marokanskim Wydad Casablanca. ovo je treći klub sa kojim je to uspio.