Centralna BosnaInfo

JU Bolnica Travnik dobila dva nova odjela i pušten u rad novi CT uređaj

 

JU Javnoj ustanovi Bolnica Travnik danas su svečano otvoreni odjeli ORL i oftamologije, a nakon toga u rad je pušten i novi CT – uređaj. Za pacijente će to značiti bržu uslugu, a za Zavod zdravstvenog osiguranja značajne uštede.

-Nakon šest mjeseci radova u prilici smo da ponudimo tri nova važna segmenta u našoj ustanovi. Obnovljeni su odjeli oftamologije i ORL za kojim je vapio naš kanton, a uz to imamo mladi i stručan kadar. U taj prostor, uz ranije obnovljenu ortopediju i urologiju uloženo 100.000 KM. Drugi važan segment je opremanje naše radilogije novim CT-uređajem, jer naš stari uređaj bio je punoljetan. Doživio je 18 godina. – kazao je prim.dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik.

 

 

 

Novi CT – uređaj instaliran u travničkoj bolnici ima izvanredne mogućnosti uz minimalne štetne uticaje za pacijente. Vlada SBK je kroz nekoliko odluka za CT uređaj izdvojila iznos 299.989 KM, dok je za dodatni CR – sistem za kompjuteriziranu radiografiju izdvojeno 45.000 KM čime će CT uređaj biti bolje iskorišten. Posebnom odlukom izdvojeno je još 50.000 KM za adaptaciju prostora u kojem će biti smješten novi CT – uređaj.