NajaveTravnik

KREATIVNI PARK – FIĆA CREW

Centar za edukaciju mladih, u saradnji sa Tarikom Arnautovićem, organizuje još jedno izdanje „Kreativnog parka“, ovoga puta sa Lejlom i Amarom Čamo, poznatijima kao „Fića Crew“.

 

 

Amar i Lejla su mladi bračni par, koji obilazi razne gradove i države vozeći se u starom zelenom “Fići”. U posljednjih nekoliko godina posjetili su 30 zemalja, 4 vulkana i prešli 40.000 km. Sve svoje avanture fotografišu i objavljuju na svom Instagram profilu. U okviru „Kreativnog parka“ sa Lejlom i Amarom razgovarat ćemo o njihovim zanimljivim avanturama, motivaciji za putovanja i neobičnim stvarima koje su im se dešavale.

„Kreativni park“ predstavlja svojevrsni otvoreni forum, u kojem CEM mladima omogućava susrete i druženja sa uspješnim ljudima iz cijele BiH, koji bi ih, kao pozitivni uzori, trebali inspirisati da i sami poduzmu konkretne korake ka svom uspjehu, u školi, na fakultetu ili odabiru posla kojim će se u budućnosti baviti.

U sklopu aktivnosti programa, bh. ljudi različitih profesija prezentuju svoj rad iz oblasti iz kojih dolaze, kao i pozitivne priče o uspjesima na različitim poljima, dosegnutim zahvaljujući trudu i zalaganju, te zdravom stilu života, bez alkohola, duhana i drugih štetnih materija, koji je uveliko doprinio razvoju njihove ličnosti.

Ovaj program podržava kreativno izražavanje mladih u različitim formama i ujedno ih ohrabruje da se aktivno uključe u život svoje zajednice, kako bi formirali navike koje će njihovu sadašnjicu, ali i budući životni vijek učiniti inspirativnijim i kvalitetnijim.

Druženje sa Amarom i Lejlom bit će organizovano u prostorijama Centra za edukaciju mladih, u četvrtak 20.02.2020. godine sa početkom u 14:00 sati. Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.