Hronika

Krvavi obračun u travničkom naselju Bašbunar

Četrdesetpetogodišnji Nedžad  M. (44) podlegao je od zadobijenih rana, dok je maloljetni S.Z. (17) zadobio teške povrede nakon obračuna na kućnom pragu i kući u travničkom naselju Bašbunar koji se odigrao u subotu u noćnim satima. Edina Z., majka teško povrijeđenog sedamnaestogodišnjaka zadobla lakše tjelesne povrede.

Nedžad M. preminuo je jutros   u Bolnici u Novoj Biloj, dok je sedamnestogodišnjak zbog teških povreda glave transportovan u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.  Prema informacijama koje smo  na licu mjesta dobili od pojedinih članova porodice Edine Z.,njen maloljetni sin dovezen je u Sarajevo u stanju kome, ali tokom  dana došao je svjesti.

Tokom dana trajao je uviđaj u naselju Bašbunar gdje su policajci prikupljali tragove krvi kako u samoj kući, tako i duž ulice kojom su išli Nedžad M. i Š. D. do vozila.

Glasnogovornik MUP-a SBK, Rusmir Prohan, potvrdio nam je kako je Š. D. zadržan u policiji i tokom dana se očekivalo da istražiteljima ispriča svoju verziju subotnjeg događaja u naselju Bašbunar..

Prema onome što smo doznali od izvora bliskih istrazi za sada se u ovom slučaju može govoriti o krivičnom djelu „teške tjelesne povrede sa smrtnim izhodom“ i „nasilničko ponašanje“. Međutim, tek kada budu uzete izjave svih učesnika obračuna istražni organi moći će sklopiti mozaik šta se zapravo dešavalo na Bašbunaru.