Život

Melisa Porić snima utakmice Premijer lige BiH

 

Žene na pozicijama kamermana odavno nisu  rijetkost, ali žena na poziciji kamermana koja snima utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine jeste. Melisa Porić iz Travnika sa svojim suprugom Hajrudinom unazad godinu dana snima utakmice Premijer lige BiH.

– Ideja je bila moja, zato što moj muž  Hajrudin radi kao kamerman i radi za ZAP -produkciju, koja snima utakmice za Nogometni savez BIH. I pošto  nisam zaposlena došla sam na ideju da me muž  obući  i da snimam sa njim utakmice, jer dobro mi dođe za naš kućni  budžet .- priča nam Melisa.

Melisa snima utakmice  premijerligaša iz srednje Bosne, a u ovoj sezoni to su NK Vitez, NK Metalleghe  iz Jajca i Čelik iz Zenice. Zanimljive su u reakcije publike na Gradskom stadionu u Vitezu, na Piroti i Bilinom polju.

-Na početku mog pojavljivanja na stadionima je bilo malo neobično, svi su se okretali i gledali na poziciju gdje ja snimam, jer im je bilo čudno  ženski  kamerman. Katkad su mi i dobacivali iz publike da malo njih snimam. Inače  ovaj posao nije toliko naporan,  ali zahtjeva maksimalnu koncentraciju jer mora biti snimljen svaki  sporni trenutak. – kaže nam Melisa.

U budućnosti namjerava i dalje napredovati i obučavati se u ovom poslu.