LifestyleModa

Mirela Džinić predstavila kolekciju Senses na modnom festivalu European Fashion Passport

Sarajevo je domaćin modnog festivala European Fashion Passport 2019 na kojem je sinoć svoju kolekciju za djecu Senses predstavila naša sugrađanka Mirela Džinić. Mirela je nakon niza zapaženih kolekcija lansirala modnu liniju za djecu pod nazivom Senses, a nastup na modnom festivalu European Fashion Passport 2019 nagrada je za dosadašnje rezultate.

 

 

Učesnici festivala su modni dizajneri iz više od dvadeset europskih zemalja. Tokom dva dana posjetioci Festivala će uživati u 30 dizajnerskih revija koje  se održavaju u Sarajevskom ratnom teatru (SARTR-u) 27. i 28. septembra.

 

 

 

Organizatori festivala su u konkurenciji više od sto europskih mladih modnih dizajnera izabrali 30 njih koji  svoje kolekcije predstavljaju u Sarajevu. Art direktor European Fashion Passporta 2019 je poznati bh. dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

 

Cilj projekta je da pored prezentacije i revija dizajneri dobiju mogućnost dodatne edukacije, zajedničkog rada, ali i izgradnje europskog tržišta i modne scene Europe u segmentu mladih modnih dizajnera.

U toku projekta dizajnere očekuju još tri radionice. B2B radionica s predstavnicima industrije, Kreativna radionica s mladim fotografima u BiH, te praktična radionica u Srednjoj školi za tekstil, kožu i dizajn. Bh. predstavnici na European Fashion Passportu su studenti Tehničkog Fakulteta u Bihaću, odsjeka za Tekstilni dizajn.