Hronika

MUP SBK: Prikupljeni dokazi ne ukazuju da se radi o međunacionalnom incidentu!

 

Prikupljeni dokazi ne ukazuju da se radi o međunacionalnom incidentu u slučaju paljevina automobila imama Mustafe ef. Pašića u mjestu Duhri kod Kiseljaka, saopćeno je iz MUP-a SBK.

Svi pronađeni i prikupljeni tragovi koji su zatečeni na mjestu događaja, tvrdi policija, upućeni su na vještačenje kao bi se utvrdile činjenice koje mogu dovesti do pronalaska i hvatanja počinilaca, te rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Vrše se stalne provjere i analiza prikupljenih informacija, a utvrđeni su alibiji za nekoliko osoba koje se mogu dovesti u vezu sa paljevinom predmetnog vozila, te se intenzivno nastavljaju planske aktivnosti po ovom krivičnom djelu u više pravaca.

Iz MUP-a SBK mole građane ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o ovom događaju da se obrate u najbližu policijsku stanicu ili jave putem telefona 122. Građene pozivaju da se suzdrže od bilo kakvih komentara i izjava koje mogu negativno uticati na istragu, kao i dovesti do usložnjavanja trenutne sigurnosne situacije.

Nepoznata osoba zapalila je automobil imamu iz mjesta Duhri u Kiseljaku Mustafa ef. Pašić.

Automobil je zapaljen u ponoć, dok je vozilo bilo parkirano u garaži ispod stana, u kojem su spavala imamova djeca. Brzom reakcijom imama spriječena je veća katastrofa.

 

(MUP SBK)