Hronika

MUP SBK: U Kiseljaku uhapšeno osam policijskih službenika

U operativnoj akciji „VIZIR“ slobode je lišeno osam  policijskih službenika, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

 

 

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti korupcije, policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom Travnik i Općinskim sudom Kiseljak, su u ranim jutarnjim satima pristupili realizaciji operativne akcije „VIZIR“.

Akcija se provodi na području Kiseljaka, gdje je slobode lišeno 8 policijskih službenika iz PS Kiseljak, zbog sumnje da su u proteklom periodu izvršili više krivičnih djela „Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja“, „Primanje dara ili drugih oblika koristi“, kao i drugih djela sa kojima se osumnjičeni dovode u vezu.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi na više lokacija,  kojom prilikom su pronađeni određeni materijalni dokazi koji će se koristiti u toku krivičnog postupka.

-Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje Ovakve i slične aktivnosti se nastavljaju i u narednom periodu. – saopćeno je iz MUP – a SBK.