Student Info

Nastavak Erasmus + mobilnosti: Studentice Internacionalnog univerziteta Travnik stigle u Litvaniju

U skladu sa potpisanim Inter-institucionalnim ugovorom u okviru Erasmus+ programa mobilnosti sa univerzitetima iz Evropske unije, u proljetnom semestru 2018/19 akademske godine studenti Fakulteta politehničkih nauka Internacionalnog univerziteta Travnik će boraviti na Kazimieras Simonavičius Univerzitetu iz Vilniusa, Litvanija.

 

 

 

Studentice Fakulteta politehničkih nauka Travnik u Travniku, Emina Mujić i Emina Mujkić doputovale su u Vilnius, Litvanija, gdje će slušati ljetni semestar na Kazimieras Simonavičius Univerzitetu. Emina Mujić je kazala da je ljubazno osoblje Univerziteta studente  dočekalo paketom dobrodošlice i da su organizovali orijentacijske dane gdje su sve studente upoznali sa svim fakultetima, kampusom i gradom.

Zajedno sa studentima iz drugih evropskih država, koji su također došli na ovaj Univerzitet u  okviru Erasmus+ programa mobilnosti, Emina Mujić i Emina Mujkić su posjetili grad Trakai gdje su obilazile dvorac i kulturno historijske znamenitosti. Studentice su kazale da su već stekle dosta novih prijateljstava sa studentima iz raznih krajeva svijeta.

“Prezadovoljne smo Erasmus+ programom i svi naši strahovi su nestali kroz par dana, jer smo shvatile da će nam ovo putovanje donijeti mnogo novih iskustava, znanja i nezaboravnih životnih trenutaka” istakla je studentica Emina Mujkić.

Na kraju su dodale da se oduševljene Vilniusom i Kazimieras Simonavičius Univerzitetom i da se nadaju kako će im učestvovanje u Erasmus + programu mobilnosti doprinijeti  razvoju akademskih i socijalnih vještina.

 

(IUT)