BiznisTravnik

Timod EXPO 2019 predstavljen na sajmu u Beogradu

Sajam tekstila, kože i obuće Timod EXPO 2019 koji će se krajem aprila ove godine održati u Travniku uspješno je predstavljen proizvođačima iz tekstilne branše na sajmu tekstila Balkan Textile Fair 2019 u Beogradu.

 

 

 

Članovi Organizacionog odbora sajma Timod EXPO 2019, Amira Đelilbašić i Faris Hafizadić zajedno sa načelnikom općine Travnik, Admirom Hadžiemrićem predstavili su sajam i ideju održavanja sajma u Travniku.

-Razgovarali smo sa ljudim iz tekstilne industrije iz Srbije, Turske, Italije i Bugarske. Mnogi od njih imaju namjeru širenja na bosanskohercegovačko tržište i sajam u Travniku koji će se održati od 24. do 26. aprila smatraju idelanom prilikom. Nekoliko kompanija nam je definitvno potvrdilo učešće na sajmu Timod EXPO 2019. – kazao nam je Faris Hafizadić, član Organizacionog odbora Sajma Timod EXPO 2019.

 

 

Beograd je ove godine od 28. februara do 2. marta domaćin sajma tekstila Balkan Textile Fair 2019. Sada već tradicionalni skup održava se treći put u Beogradu, a sedmi put u Srbiji. Ove godine sajamskoj publici  predstavlja se oko 50 kompanija iz regiona i svijeta.

Tokom trajanja sajma biće predstavljeni najnoviji trendovi u ovoj oblasti, kao i svaki aspekt ove industrije, počevši od proizvodnje i obrade tekstila, mašina koja se koriste u te svrhe, te najraznovrsnijih materijala prirodnog i vještačkog porijekla.

 

(Timod EXPO)