Nezavisni vijećnik Smajić podnio inicijativu za obustavu plaćanja komunalne rente

Nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Travnik, Admir Smajić, podnio je inicijativu za donošenje odluke o obustavi plaćanja komunalne rente za zauzimanje pločnika i ostalih javnih površina ispred poslovnih subjekata radi postavljanja stolova u svrhu pružanja ugostiteljskih usluga za 2020 godinu.

 

 

-Svjedoci smo da naš Kanton prednjaći kad su u pitanju otkazi radnicima, poslovni subjeki pogotovo iz uslužne djelatnosti su na marginama svoje finasijske opstojnosti zbog utjecaja negativnih posljedica pandemije Covid 19. i mjera koje je nametnuo Krizni štab F BiH.

Mi kao općinski vječnici moramo dati svoj doprinos u okviru svojih nadležnosti da se prevaziđu pomenute negativne posljedice pandemije te je ovo jedan od načina kako možemo pomoći svim ugostiteljskim objektima.

Ugostiteljski objekti ne rade skoro pa dva mjeseca, imaju velike finansijske izdatke te je upitno koliko će njih uspjeti da prevaziđu ovu krizu i ponovo da krenu sa svojim radom.

Ovo jeste mali podstrek ovoj grani privrede ali sigurno obečavajući kad je u pitanju naše zajedničko djelovanje u saniranju problema u poslovanju realnog sektora. – stoji u obrazloženju inicijative vijećnika Admira Smajića.