Uncategorized @bs

Održano takmičenje u atletici u okviru projekta “Olimpic kids”

Danas je u Sportskoj dvorani “Pirota” održano takmičenje u atletici za djecu od 10 do 12 godina koje je organizovala Sportska škola “Olimpija” Travnik . Inače sportska škola “Olimpija” Travnik sarađuje kroz EU projekat- Erasmus + “OLYMPIC KIDS” preko Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine kao partnera u ovom EU projektu.
Radi se o takmičenju, svojevrsnoj  igri kroz određene atletske discipline sa ciljem da se djeca zabave, nauče nešto novo, korisno provedu vrijeme, ali i učestvuju u sportsko– rekreativnoj, takmičarskoj atmosferi. Projekat je fokusiran na set aktivnosti kako bi djeci približio, te ih u konačnici uveo u svijet olimpizma. Podsjećamo, kroz ovaj projekat žele se animirati djeca da učestvuju u sportu kako bi dopinijeli njihovom kvalitetnom rastu i razvoju, koristeći ateletiku kao glavni alat.
 
Stručno osoblje škole “Olimpija” će se sutra pobrinuti kvalitetnu igru i dio attletskih disciplina, a naš tim iz Travnik (BiH) se uskoro sastaje u Grčkoj sa zemljama Turske, Grčke, Slovenije, Italije i Moldavije, također učesnicama ovog projekta.  Stručno osoblje škole “Olimpija” se pobrinulo za kvalitetnu igru i dio atletskih disciplina, a na kraju svi učesnici dobili su diplome i medalje.
Tim iz Travnik (BiH) se uskoro sastaje u Grčkoj sa zemljama Turske, Grčke, Slovenije, Italije i Moldavije, također učesnicama ovog projekta.