Od koronavirusa preminuo dr. Mirsad Peco, kandidat SDA za načelnika Travnika

Doktor Mirsad Peco koji je bio kandidat SDA za načelnika SDA umro je jutros u bolnici u Travniku od posljedica koronavirusa. On je umro u 12.10 sati.

 

Peco je danima bio hospitaliziran zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uzrokovanog pandemijom koronavirusom. Stanje mu se naglo pogoršalo prije nekoliko dana. No uz sve napore ljekara, na kraju je preminuo. Ova informacija potvrđena je  iz Kantonalnog odbora SDA Srednjobosanskog kantona.

 

Dr. Mirsad Peco rođen je 14.03.1958. godine u Travniku. Završio je Medicinski fakultet, a dugi niz godina radio je  u JU Dom zdravlja Travnik u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika i sportaša sa konzultativno specijalističkim ambulantama.

 

Članovi OO SDA Travnik na početku predizborne kampanje

Izborni zakon ne poznaje ovu situaciju

 

Premijer Srednjobosanskog kantona i predsjednik OO SDA Travnik  SDA Tahir Lendo potvrdio je za medije da je kandidat SDA za načelnika Travnika Mirsad Peco preminuo. Izborni zakon, kaže premijer, ne poznaje ovakve situacije.

– Idemo do kraja, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ovakve situacije Izborni zakon dosad nije prepoznao, sad zasad ne znamo šta će biti. Odluku će donijeti CIK i nadležni organi pa ćemo vidjeti – kazao je Lendo.