HronikaSudski procesi

Određen pritvor osumnjičenoj za ubistvo u Travniku

Sudija za predhodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Travnik odredio je jednomjesečni proitvor za S.Đ. (42)  iz Travnika , koja je osumnjičena za ubistvo H.T. (58) iz Travnika, saopćeno je iz ove pravosudne institucije.

 

-Odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužiteljstva KSB/SBK Travnik, sutkinja za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku, u kaznenom predmetu ovoga suda protiv osumnjičene S.Đ. zbog kaznenog djela “Ubojstvo” iz članka 166. stavak 1. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, donijela je rješenje o određivanju pritvora. Osumnjičenoj je određen pritvor koji po rješenju suda može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode tj. od 13.01.2019. godine. Pritvor je određen na temelju odredbi članka 146. stavak 1. točka d) Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine. – saopćeno je iz Kantonalnog suda u Novom Travniku.

 

 

Dojava o pronalasku mrtvog muškarca je zaprimljena u Policijsku stanicu Travnik u 13. januara 6:35 sati. Policijski službenici su izvršili provjere i utvrdili da je prijava bila tačna. Istog dana slobode lišena S.Đ, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila ubistvo.