Politika

Održan centralni predizborni skup SBB u Travniku

Na platou ispred male robne kuće u Travniku večeras je održan  predizborni skup Saveza za bolju budućnost na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće Travnik, te kandidat SDA i SBB za načelnika Općine Travnik. Na samom početku skupa okupljenim članovima i simaptizerima pridružio se predsjednik SBB BiH, Fahrudin Radončić.

Na početku skupa obratile su se Unzila Sijah, predsjednica Foruma mladih SBB i kandidatkinja na listi, te Lejla Porča, predsjednica Foruma žena, aktuelna vijećnica i kandidatknja na listi za OV Travnik.

-Odgovorno tvrdim da je ovo najbolja lista na lokalnimvizborima. Ponosan sam što sam u protekle četiri godine vodio Klub SBB. Iako smo bili opozicija u protekle četiri godine, dosta smo uradili. – kazao je Mustafa Fazlić, nosilac liste SBB za OV Travnik.

Skupu se obratio i zajednički kandidat koalicije SDA SBB za načelnika općine Travnik Admir Hadžiemrić koji je kazao kako su ljudi koji vodse SDA i SBB svjetlo prema Evropi i novi pravac za bolju budućnost.

Predsednik Saveza za bolju budućnost BiH, Fahrudin Radončić podsjetio je da su SDA i SBB prije godinu dana sklopile koaliciju. Zahvaljujući  snažnom  bloku SBB, SDA i HDZ BiH, za BiH je otvoren evropski put.

-Počeli smo otvarati tunele, graditi hidroelektrane, a prioritet je brza cesta prema ovom gradu. BiH će u naredne dvije godine postati najveće gradilište. – kazao je Radončić.

Skupu su se još obratili i kandidati sa liste Tarik Šečić, Edita Bajrić – Kulašin i Samir Pinjo.