Održana edukativno-savjetodavna radionica za pomoć djeci sa poteškoćama u učenju

Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno-edukativni centar“ podružnica Travnik u saradnji sa Udrugom roditelja i građana za pomoć djeci s poteškoćama u učenju i učešću „Naša djeca“, organizirala je jednodnevnu radionicu za roditelje, članove udruženja.

Tokom tri modula obuke polaznici su od trenera Svjetlane Ljevar Lučić, defektologa i Katarine Mravak, psihologa, imali priliku saznati teorijske osnove o ulozi roditelja djeteta s poteškoćama u razvoju.

SEC_predavanja

Nakon završene radionice 26 polaznika dobilo je SEC certifikate o uspješno završenoj radionici i medalje koje su izrađene u radionici osoba s invaliditetom „Rad-Dar“.

Na svečanoj dodjeli certifikata bili su prisutni  predstavnici Edukacijskog-rehabilitacijskog centra „Duge“ Novi Travnik – podružnica Kiseljak.

Zvjezdana Nakić, voditeljica SEC podružnice Travnik pozdravila je ideju za održavanje radionice,  te je naglasila da polaznicima želi da stečena znanja i vještine koje su stekli kroz radionicu olakšaju daljni rad s djecom.

Projekt obrazovanja odraslih  za socijalna zanimanja u sklopu kojeg je osnovana ustanova Socijalno – edukativni centar, zajednički provode Caritas Austrije i Caritas BK BiH uz financijsku podršku Austrijske razvojne suradnje i Vlade Gornje Austrije.