Info

SABNOR SBK/KSB dobitnik priznanja na svečanosti u Bihaću

Povodom obilježavanja 80. godina od Prvog zasjedanja AVNOJ-a održanog u Bihaću 26. i 27. novembra 1942. godine danas na svečanoj akademiji održanoj povodom ovoga značanog jubilja, SABNOR-u SBK/KSB dobitnik je priznanja za širenje ideje anifašizma kao civilizacijske tekovine.

 

 

 

Posljedjih nekoliko godina SABNOR SBK/KSB kroz niz projekata širi ideju antifašizma, posebno kod mlađih naraštaja, koji su u budućnosti nosioci antifašističkog pokreta kao i istrajne borbe za Bosnu i Hercegovinu utemeljenu u Mrkonjić Gradu na Prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a.

Priznanje u ime SABNOR-a SBK/KSB i svih antifašista Srednje Bosne primila je predsjednica Amela Lolić koja se zahvalila UABNOR-u Bihaća na ovome značajnom priznanju posebno u 80. obljetnici od održavanja Prvog zasjedanja AVNOJ-a čime je odano priznanje za rad SABNOR-u SBK/KSB.

Svečanoj akademiji pored mnogobrojnih zvanica iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja prisustvovao je i Stjepan Mesić, posljednji predsjednik SFRJ i drugi predsjednik Republike Hrvatske. Ovom prilikom Stjepanu Mesiću uručena je Zlatna plaketa UABNOR-a Bihaća.