Travnik

Općinski sud u Travniku donio privremenu mjeru u slučaju zgrade “Elma”

Općinski sud u Travniku donio je privremenu mjeru osiguranja u slučaju zgrade “Elma” u Bosanskoj ulici o čemu je izvijestio javnost na zvaničnoj web stranici i na zvanični stranicama na društvenim mrežama.

 

– Općinski sud u Travniku je dana  20.10.2023. godine, u pravnoj stvari predlagatelja 1.B.Č. i 2.A.Č. iz Travnika, protiv protivnika osiguranja 1.BIH zastupane po Pravobranilaštvu BIH i 2.Općine Travnik zastupane po Općinskom pravobranilaštvu Travnik, donio Rješenje o određivanju privremene mjere osiguranja, kojim se određuje se privremena mjera osiguranja, te se zabranjuje protivniku osiguranja da otuđi, sakrije, optereti ili raspolaže imovinom i to nekretnina upisana u zk. ul 1291 NP_ Travnik a koja nekretnina je označena kao k.č 1580/1 (poslovno –stambena zgrada poznata pod nazivom „Elma“).


Privremena mjera osiguranja ostaje na snazi do eventualnog donošenja mjere osiguranja, o čemu će sud odlučivati u nastavku postupka, u kojem je za dan  01.11.2023.godine zakazano i ročište pred ovim sudom. – saopćili su iz Općinskog suda u Travniku.