Biznis

Pharmamed d.o.o. nastavlja pozitivnu tradiciju stipendiranja studenata farmaceutskog fakulteta

Pharmamed d.o.o. je domaća farmaceutska kompanija koja se na tržištu Bosne i Hercegovine nalazi već više od 20 godina. Od samog osnivanja, pa do danas politika kompanije Pharmamed d.o.o je bila usmjerena ka osiguravanju najkvalitetnih kadrova na svim nivoima stručne spreme. U okviru politike ljudskih resursa Pharmamed d.o.o. vodi računa o permanentnoj edukaciji svojih uposlenika, te gaji praksu stipendiranja kadrova koji će i u budućnosti biti neophodni za dalji razvoj kompanije.

Pharmamed d.o.o. će i u akademskoj 2016/17. godini stipendirati studente iz Travnika koji studiraju na Univerzitetu u Sarajevu, Farmaceutski fakultet, čime nastavlja tradiciju pružanja pomoći mladim studentima više od 20 godina.

Dobrodošlicu studentima poželio je direktor i predstavnici kompanije. Prije zvaničnog potpisivanja ugovora predstavnici kompanije su studente upoznali sa elementima ugovora o stipendiranju, o činjenici da se svima njima nudi posao nakon završenog studija, a nakon toga sa proizvodnjom i strategijom poslovanja kompanije Pharmamed. Studente su zanimali uslovi proizvodnje lijekova, herbalnih sirupa, dodataka prehrani i na njihova pitanja o ovoj temi odgovorili su stručnjaci – njihove starije kolege.

Nakon potpisivanja ugovora predstavnici kompanije su studentima uručili prigodne poklone i poželjeli studentima uspješno studiranje, uz savjete da marljivo uče i steknu znanja koja će im biti od koristi u njihovoj budućoj profesiji.

Trenutno kompanija Pharmamed kroz program stipendiranja mladih stručnjaka osigurava stipendije za 13 studenata, budućih stručnih kadrova kompanije.