Počele 17. Travničke večeri

Izvedbom predstave za djecu “Petar Pan” Dramskog studija Centra za kulturu općine Travnik, sinoć je zvanično počela kulturna manifestacija 17.Travničke večeri, u organizaciji JU “Centar za kulturu općine Travnik”. 

 

Ova noć “17. Travničkih večeri” upravo je bila usmjerena prema teatarskoj umjetnosti te, ne sasvim slučajno, baš oni su potvrdili njenu važnost. Predstavu su odigrali na Kamernoj sceni Centra, u punoj sali, te ponovo potvrdili svoju razigranost, fokusiranost i ljubav prema teatru. Kao najljepši glasnici, otvorili su ovogodišnje “Travničke večeri”.
Također, isti dan na velikoj sali Centra, počele su radionice dugogodišnjeg projekta Centra pod nazivom “Kreativni ljetni raspust”. Radionice različitih sadržaja trajat će svih 5 dana manifestacije.
Da podsjetimo, “17. Travničke večeri” trajat će u periodu od 24.7. do 28.7., obuhvatit će preko 20 programa za heterogene skupine posjetilaca, na četiri lokacije.
Svaka noć usmjerena je na određenu tematiku: teatar, klasika, rock, sevdah, te na kraju “COOLturnu reprezentaciju” koja zatvara ovogodišnje Travničke večeri.
Uz slogan “Ljeto u Travniku ima ime – Travničke večeri”, uživajte u ovogodišnjem programu na više lokacija u gradu.