Potrebni volonteri i volonterke na EYOF-u

Na Facebook stranici Dijalog za budućnost,upravo je objavljen natječaj za učešće volontera iz 28 projektnih općina i gradova za ukupno 56 volontera i volonterki na EYOF-u,dakle po 2 iz svake od općina učesnica.

 

 

Općina Travnik jedna je od općina učesnica u ovom Projektu. Listu top kandidata po svakoj općini  napravit će UN komisija. Natječaj je otvoren do 5. decembra. Online formular ima samo 4 seta pitanja i popunjava se u roku od 20 minuta.

 

Tekst iz objave prenosimo u cjelosti:

 

EYOF & Dijalog za budućnost: tražimo 56 mladih volontera partnerskih općina/opština ili gradova u Bosni i Hercegovini

EYOF (Evropski zimski olimpijski festival za mlade) i Ujedinjene nacije kroz UN-ov projekt ‘Dijalog za budućnost’ udružuju snage i promoviraju volonterizam među mladima.

Dijalog za budućnost, zajednički projekt Ujedinjenih nacija kojeg provode UNICEF, UNESCO i UNDP, pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine,  objavljuje poziv mladima (starijim od 18 godina) iz sljedećih općina/opština ili gradova: 1.Centar Sarajevo, 2.Novo Sarajevo, 3.Istočni Stari Grad Sarajevo, 4.Tuzla, 5.Busovača, 6.Travnik, 7.Stari Grad Sarajevo, 8.Novi Travnik, 9.Pale, 10.Mostar, 11.Trebinje, 12.Kiseljak, 13.Bijeljina, 14.Vitez, 15.Ilidža, 16.Istočna Ilidža, 17.Tešanj, 18.Brčko, 19.Usora, 20.Bugojno, 21.Doboj, 22.Doboj Istok, 23.Istočno Novo Sarajevo, 24.Banja Luka, 25.Novi Grad Sarajevo. 26. Kreševo, 27. Sokolac i 28.(Istočno)Trnovo da se prijave i postanu volonteri tokom Evropskog omladinskog olimijskog festivala (EYOF) 2019.

EYOF će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu od 9-16. februara.

EYOF i Dijalog za budućnost odabranim volonterima tokom boravka u Sarajevu nude:

Trening prije početka EYOF-a u zgradi Ujedinjenih nacija (decembar 2018)

Tokom EYOFa:

Trening 3 dana prije početka EYOF-a

Smještaj

Hranu

Opremu

Zimska odjela

Prijevoz do borilišta ili lokacija na kojim volonteri budu raspoređeni

Neizmjerno mnogo zabave

Certifikat o volontiranju na EYOF-u

Specijalni događaj sa UN predstavnicima/EYOF party

 

Volonteri treba da dostave podatke putem linka: https://goo.gl/forms/z8m3S06H37zgrQ0p1 do 5. decembra 2018. godine u 17.00.

Volonteri treba da planiraju boravak u Sarajevu najmanje 3 dana prije početka EYOF-a te da budu na raspolaganju tokom cijelog trajanja EYOF-a.

Više o EYOF-u na: https://eyof2019.net/ba/

Komisija za odabir kandidata će u najkraćem mogućem vremenu odabrati po dva kandidata iz svake od navedenih općina/gradova.

 

Lokalni koordinator općine Travnik

 

Aida Daul,dipl.iur.