Biznis

Sajam Timod EXPO uspješno predstavljen u turskom Izmiru

Sajam Timod EXPO  putem Centra za razvoj ekonomskih odnosa između BiH i Turske – BIGMEV, koji već 10 godina uspješno spaja turske i privrednike iz BiH, uspješno je  predstavljen na  3. sajmu tekstila, odjeće, dobavljača i tehnologija Fashion Prime koji  danas završava  u Izmiru u Republici Turskoj.

 

 

Članovi Organizacionog odbora Sajma tektila, kože i obuće Timod EXPO ostvarili su značajne kontakte i dogovorili buduću saradnju  sa organizatorima sajma Fashion Prime. Razmjenjena su iskustva u organizaciji sajamskih manifestacija u oblasti tekstila, kože i obuće. Drugo izdanje Sajma tekstila, kože i obuće Timod Expo 2020 imat će podršku iz prijateljske Turske, a ovom prilikom članovi Organizacionog odbora dobili su korisne informacije.

 

Za delegaciju iz Travnika upriličena je posjeta počasnom konzulu BiH u Turskoj, njegovoj ekselenciji Kemalu Baysaku.  Ovom susretu prisustvovao je Hasan Šehović, predsjednik Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine.  Njegova ekselencija Kemal Baysak obećao je dalju podršku projektima u BiH i Travnika, kao i podršku održavanju sajma Timod EXPO.