Politika

Tko zapravo želi uništiti i urušiti teško uspostavljeno jedinstvo Hrvatskog naroda u Srednjoj Bosni?

 

 

Hrvatice i Hrvati,

Lokalni izbori su iza nas i nažalost dobili smo potvrdu stanja duha i snage Hrvatskog naroda Srednje Bosne.

HDZ 1990 Srednje Bosne je bezrezervno podržao sve zajedničke kandidate za načelnike u općinama Srednje Bosne, ne treba ni govoriti iz koje su stranke kandidati jer ZNA SE da u suprotnom dogovora i zajedničkih kandidata  za načelnika u protivnom ne bi ni bilo, što bi i odgovaralo ZNA SE kome.

Negdje je to urodilo plodom i ponosni smo na odluke HDZ 1990 po pojedinim općinama koje su, iako su išle u ovim dogovorima i ispod svog minimuma, ipak podržale zajedničke kandidate i time dale svoj neizbrisiv doprinos jedinstvu Hrvata o kome svi bruje pogotovo za vrijeme izbora naročito stranački, ZNA SE koji mediji.

Nigdje u tim hrvatskim  medijima nećete pronaći niti jednu rečenicu da su te kandidate podržale i druge Hrvatske stranke Srednje Bosne, a ne daj Bože da se spomene zasluga HDZ 1990 i drugih hrvatskih stranaka u Srednjoj Bosni za osvajanje načelničke pozicije u Vitezu ili tijesnu borbu u Novom Travniku, pa bar evo i poslije izbora. Nastavlja se medijska blokada sve onoga što nije ZNA SE čije.

Nigdje u tim medijima nećete pronaći da je na skupovima Hrvatskih koalicija u tim općinama zabranjeno govoriti predstavnicima HDZ 1990, a ime HDZ 1990 strogo zabranjeno spomenuti u „službenom protokolu“.

Nevjerojatno je kako, po pisanju tih stranačkih medija, jer oni prate svaki korak „stožerne stranke“, općine u Srednjoj Bosni cvjetaju i napreduju, ali eto narode Srednje Bosne koji ovdje živiš to ne znaš. I ne treba da znaš, ti treba da glasaš ZNA SE za koga a mi ćemo ti, ZNA SE ko, doći opet za izbore za dvije godine i pričati o tvojoj ugroženosti i potrebi za zajedništvom, jer vlast treba nama i poslušnicima iz Srednje Bosne, a ne tebi narode Srednje Bosne, jer ti i ne znaš kako je kod tebe stanje „dobro“ zato čitaj šta si VČitao i tu ćeš biti najbolje informiran, a mi ćemo, ZNA SE tko, dok sve bude isplanirano izbrojati glasove bez obzira kako si ti narode glasovao i o tome Vas uredno putem Središnjeg izbornog povjerenstva izvijestiti.

ŽO HDZ 1990 ŽSB se ograđuje od ovih i ovakvih političara i poslušnika i iskreno se zahvaljujemo  svim svojim stranačkim dužnosnicima na prepoznatom povijesnom trenutku u Srednjoj Bosni  i  svim svojim glasačima i simpatizerima  koji su na ovim izborima  podržali  naše odluke o zajedničkim kandidatima i podržali naše kandidate na lista za općinska vijeća.

Vjerujemo da će netko ovo današnje vrijeme, nepristrasno i realno, na temelju znanstvenih metoda, analizirati, a kada to učini moći će donijeti samo jedan zaključak:

Da se u ovih dvadeset pet godina za vrijeme vladavine  ZNA SE koga u Bosni i Hercegovini, iselilo više Hrvata nego u bilo kojem povijesnom vremenu ( osmanskom-komunističkom) i da je za vrijeme Hrvatskog člana predsjedništva Dragana Čovića bio najveći egzodus Hrvata iz Bosne i Hercegovine.

Od ocjene povijesti nitko nikada nije pobjegao !

(ŽO HDZ 1990 ŽSB)