Lifestyle

Tri godine rada Drukčijeg radija iz Novog Travnika

 

Prije tri godine svoj program na ferkvenciji 95,5 MHz – FM počeo je emitovati Drkčiji radio iz Novog Travnika. Ova radio stanica je pravni sljedbenik nekadašnje Radio postaje Novi Travnik i za kratko vrijeme postala je  prepoznatljiva jer svojim  slušateljima nudi  informacije, dobru muziku i dobru zabavu.

Na proizvodnji programa angažovano je osam zaposlenih i vanjskih saradnika.

-Radio na komercijalnoj osnovi i sami sebi zarađujemo plate. Našim signalom pokrivamo Srednjobosanski kanton, te jedan dio Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo.  Kada imamo nagradne igre naši slušatelji često zovu baš iz Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo. Pokušavamo i tehnički napredovati i proširiti mrežu odašiljača. Naš program može se slušati i na internet. – kaže nam Mladen Pejić, direktor Drukčijeg radija.

mladen_pejic

Prema riječima glavne urednice, Snježane Žilić, Drukčiji radio emituje 15 sati vlastitog programa.

-Imamo novosti svaka dva stata, a zanimljive informacije plasiramo u „Drukčijim vijestima“. Posebno bih izdvojila tematske muzičke emisioje koje se emitiraju četiri puta sedmično. U planu imamo još jednu tematsku emisiju, a vrijedno radimo i na novoj programskoj šemi koja će, nadamo se, biti zanimljiva našim slušateljima. – kazala nam je Žilić.

snjezana_zilic