Trostruki ubica je žrtve izrešetao sleđa

 Vještak medicinske struke, prof. dr. Zdenko Cirhlarž posvjedočio je pred Vijećem Kantonalnog suda u Novom Travniku da su Ferid Rahmanović, Ševko Draginović i Omer Bašić 21. marta ove godine u Sokolini kod Donjeg Vakufa ubijeni sleđa.

Razoreno srce

U nastavku suđenja Sabahudinu Habibu, optuženom za trostruko ubistvo, dr. Cirhlarž predstavio je nalaze sačinjene nakon obdukcije, koja je obavljena 22. marta ove godine.

Prema njegovim riječima, na tijelu Ferida Rahmanovića, osim oguljotina i ogrebotina, bile su i zastrelna rana na natkoljenici te tri ustrelne rane u predjelu leđa, što je izazvalo nasilnu smrt usljed unutrašnjeg krvarenja.

Prilikom unakrsnog ispitivanja od Bekira Ferizovića, branioca po službenoj dužnosti prvooptuženog Sabahudina Habiba, vještak je potvrdio da je u džepu ubijenog Rahmanovića pronađen mobitel.

Prilikom obdukcije tijela ubijenog Ševke Draginovića također su pronađene tri ustrelne rane u predjelu leđa, a smrt je nastupila usljed razaranja srca.

 

Probijena pluća

 

Kod Omera Bašića uočene su tri rane na leđima, što je uzrokovalo višestruko razaranje srca te proboj pluća.

– Prilikom ranjavanja pravovremena ljekarska intervencija ne bi spriječila smrt niti jednog od trojice ubijenih – zaključio je Cirhlarž.

On je zaključio da se osoba koja je pucala nalazila iza leđa stradalih osoba.

 

Nastavak u januaru

Nastavak suđenja Sabahudinu Habibu, optuženom za trostruko ubistvo, zakazan je za 9. januar 2018. godine. Arnela, Sanela i Avdu Habiba optužnica u istom predmetu tereti za ometanje službenih osoba u obavljanju službene dužnosti.

 

(Dnevni avaz/K. Kavazović)