Scena

Večeras u Travniku premijerno izvedena predstava „Ćiro“

 

Glumac Tarik Filipović večeras je oduševio publiku u travničkom Centru za kulturu premijernom izvedbom predstave „Ćiro“, a prezadovoljan je bio i Miroslav Ćiro Blažević koji je bio u publici. Predstva o životu „trenera svih trenera“ autorsko je djelo jednog od najpoznatijih glumaca u regiji i televizijske zvijezde Tarika Filipovića.

Na kraju predstave publika je ovacijama pozdravila Tarika Filipovića, a čestitao mu je i Ćiro Blažević.

Član Uprave NK Travnik, dr. Nihad Selimović, po završetku predstave  uručio je „treneru svih trenera“ dres NK Travnik i VIP ulaznicu kao počasnom predsjedniku Kluba. Uprava NK Travnik nedavno je na Ćirinim 82. rođendan donijela odluku da svog sugrađanina proglasi počasnim predsjednikom.

Nakon Travnika, rodnog grada Ćire Blaževića, predstavu će sutra imati priliku da pogled i publika u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, rodnom gradu Tarika Filipovića.

Tek nakon ove dvije pretpremijere, predstava 10. marta stiže u Zagreb, grad koji je spojio uspješnog trenera i uspješnog glumca i tv voditelja, a će biti izvedena u satiričkom Kazalištu “Kerempuh”, matičnom pozorištu Tarika Filipovića.