Humanost

Velika akcija Humanitarne organizacije “Dirhem” na području srednje Bosne

Zbog  vanredne situacije u našoj državi, izazvane globalnom pandemijom koronavirusa (Covid-19), desetak vrijednih volontera Humanitarne organizacije “Dirhem”, na čelu sa koordinatorom za srednju Bosnu, Halilom Islamovićem, podijelili su  jednu tonu brašna uz 35 paketa, ukupne vrijednosti od 4.250 KM.

 

 

Paketi i brašno su dijeljeni na području Zavidovića, Zenice, Kaknja,Viteza, Travnika, te Donjeg i Gornjeg Vakufa.Tokom akcije najviše pažnje je posvećeno području općine Travnik.

-Kroz ovu akciju, koja će se, ako Bog da, i nastaviti, nastojimo olaškati ovu tešku situaciju najugroženijim porodicama među nama. Činjenica je da danas i imućnije porodice teško dolaze do brašna, a oni siromašniji sigurno nisu mogli praviti “zalihe”. – kazao nam je Halil Islamović, koordinator Humanitarne organizacije “Dirhem” za srednju Bosnu.

U ovoj Humanitarnoj organizaciji očekuju skori nastavak akcije kada će dobavljači isporučiti još 14o vreća brašna.

Svi oni koji se žele uključiti i pomoći u nastavku ove akcije mogu izvršiti uplate na naš žiro-račun, ili se javiti na e-mail: [email protected], tel: 062-874-556 i 060-32-55-383 (Halil Islamović).