Centralna BosnaInfo

Bolnica za plućne bolesti i TBC u novom ruhu

 

Tehničkim prijemom koji je izvršen danas ozvaničen je završetk radova na sjevernoj strani fasade u kompleksu Bolnice za plućne bolesti i TBC u Travniku. Oni koji su posjećivali ovaj objekat teško da bi ga prepoznali nakon niza projekata rekonstrukcije. Za ovaj dio projekta Vlada SBK izdvojila je 51.000 KM.

.-Do sada smo u okviru Projekta energetske učinkovitosti promjenili krov na dijelu bolnice. Ovo je nastavak aktivnosti, urađena je adekvatna fasada koja će donositi uštede u budućnosti. Riječ je o fasadi na kompletnom sjevrnom dijelu glavne zgrade i na kompletnom objektu Paviljona B koji je u potpunosti uređen. Naredne aktivnosti su da napravimo predradnje za južnu stranu. Nadam se da ćemo imati podršku nadležnog ministarstva i Vlade SBK i premijera kao i do sada. – kazao nam je dr. Emir Abdulović, direktor Bolnice za plućne bolesti i TBC.

Bolnicu je obišao i ministar prostornog uređenja, građenja, zaštite okolišta, povratka i stambenih poslova u Vladi SBK, Amer Mrako (SDA) i upoznao sa sa dosadašnjim projektima.