Izdvojeno

GS TMT: Nova proizvodna hala na 4.000 metara vrijedna 2,5 miliona maraka

GS Tvornica mašina i hidraulike Travnik  (GS TMT)  je rijetko uspješan primjer privatizacije i stranog ulaganja u srednjoj Bosni. Od male tvornice sa pedesetak radnika, koja je bila opterećena dugovanjima, nakon privatizacije izvršene prije 12 godina od strane njemačke kompanije Global Suorcing (GS) iz Regensburga  postala je uspješna tvronica sa preko 200 zaposlenih radnika. Iz godine u godinu nizale su se investicije i nova zapošljavanja. Kruna svega je nova proizvodna hala na 4.000 kvadratnih metara u koju je investirano 2,5 miliona maraka.

snjezana_kopruner

-Početkom novembra očekujemo otvorenje nove proizvodne hale na 4.000 kavdatnih metara. U novoj hali predviđeni su i novi strojevi za rezanje plazmom, priprema pozicija za zavarivanje, a jedan dio predviđen je i za proizvodnju bicikla. Na spratu je u toku uređenje restorana za radnike. Izgradnju nove hale finasirali smo iz tekuće likvidnosti i iz kreditnih sredstava Ziraat banke koja nas odlično prati. – pojasnila nam je direktorica Snježana Kopruner.

Nova proizvodna hala osigurat će proširenje kapaciteta u dijelu rezanja čeličnih ploča, poboljšanje tehnološkog procesa rezanja i povećanje kvaliteta zatvorenih konstrukcija.

 

gs_tmt

Proširenje GS Printa

GS Tvornica mašina i GS Print zapošljavanju 281 radnika. Ove godine očekuje se realizacija na nivou od 24 miliona maraka u GS Tvornici mašina i 1,5 u GS Printu. U budućnosti plniraju proširenje štamparije GS Print, koja trenutno radi poslove na izradi kartonske amabalaže za poznate klijente.

-Planiramo gradnju nove proizvodne hale za potrebe štamparije GS Print jer nam nedostaje prostora. Trenutno GS Print radi na četiri lokacije unutar našeg tvorničkog kruga. – kaže nam direktorica Kopruner.

Proizvodi iz Travnika odlaze na tržište zemalja Evropske Unije, a najviše  za renomirane partnere iz Njemačke i Austrije.

(K.Kavazović/Dnevni avaz)