Božićno-novogodišnji prijem dužnosnika HDZ BIH ŽSB

 

U Franšiznom centru u Vitezu sinoć je održan tradicionalni božićno-novogodišnji prijem dužnosnika HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

Način je ovo da se u opuštenoj atmosferi zaključi godina, proslave protekli blagdani ali i naglasi važnost zajedništva i suradnje. Stoga su i sinoć prijemu osim hrvatskih dužnosnika nazočili i brojni gospodarstvenici, članovi braniteljskih udruga, vjerski dostojanstvenici, kulturni djelatnici, predstavnici javnih institucija ali i drugih stranaka.

Domaćinima su osim predsjednika ŽO HDZ BIH ŽSB Radoje Vidovića bili i predsjedatelj Skupštine KSB/SBK  Josip Kvasina te ministri u Vladi KSB/SBK  imenovani na prijedlog HDZ-a: Nikola Grubešić, Katica Čerkez, Zoran Marković, Feliks Vidović i Jozo Budeš. U svom pozdravnom govoru, predsjednik ŽO Radoje Vidović se osvrnuo na sve važnije političke trenutke u protekloj godini istaknuvši važnost usvajanja Proračuna.

-Sabor ŽSB je među prvima izvršio ovu zakonsku obavezu te će Središnja Bosna bez obzira na probleme na većim razinama vlasti, u novu godinu ipak ući sa stabilnom političkom  atmosferom”, kazao je Vidović.

Dodao je važnost opće sinergije svih važnijih aktera društva poput gospodarstva i politike kako bi se postigla sigurnija poslovna atmosfera kao i bolji uvjeti za radnike. Osim zahvale svima na odzivu, spomenuo je i predstavnike drugih stranaka i naroda među kojima je bio i premijer Tahir Lendo.

U opuštenom kratkom službenom dijelu programa, istaknute su neke od glavnih karakteristika  središnje Bosne koja je sa svim svojim različitostima, kulturama, poviješću, bogatstvo Bosne i Hercegovine.

Kao i svake godine, i sinoć su dodijeljene stipendije za po troje darovitih studenata iz 11 općina,  a u glazbenom dijelu nastupila je ženska klapa “Dišpet”, te zenički tamburaši “Zlatne žice”.