Izvinjenje nakon napada na džamiju u Kiseljaku

 

Nakon  napada na Gradsku džamiju u Kiseljaku uhapšena su dvojica mladića koji su osumnjičeni da su bacali pivske flaše i oštetili fasadu džamije. Počinioci su 20-godišnji Dejan Ljubičić i 21-godišnji Daniel Sudar.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona  rečeno je da su policijski službenici intenzivno radili na identifikaciji mladića koji su u četvrtak staklenim flašama oštetili fasadu Gradske džamije u Kiseljaku.

Na videu koji su snimile nadzorne kamere, a objavio Preporod, se može vidjeti da su mladići s autom stali ispred objekta te bacali predmete na džamiju.

 

 

Državljani Austrije koji su u noći sa četvrtka na petak pričinili štetu na džamiji u Kiseljaku – izvinili su se glavnom imamu Kenanu ef. Bajriću i stanovnicima ove bh. općine.

Dejan Ljubičić i Daniel Sudar su izrazili kajanje zbog čina. istakli su da su uzorni sportisti, da ne piju i da im je ovo bila velika greška. Poručili su da imaju prijatelje Bošnjake, da su bili u posjetama džamijama i da se ovakav postupak neće ponoviti.

Ljubičić nastupa za mladu austrijsku reprezentaciju, a džamiju ja gađao pivskim flašama. Sudar je pak bio nekada junior Rapida, a sada brani boje Neustadta.