Politika

Četiri kandidata za mjesto načelnika općine Travnik

 

Za mjesto načelnika općine Travnik na predstojećim izborima takmičit će se četiri kandidata. Admir Hadžiemrić, aktuelni načelnik općine Travnik, kandidat je za ovu funkciju i u narednom periodu, a kandidovan je ispred koalicije SDA- SBB. Hrvatska koalicija za Travnik koju čine sve stranke za hrvatskim predznakom okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u općini Travnik za mjesto načelnika kandidovala je Bojana Domića, predsjednika OO HDZ BiH – Travnik i aktuelnog direktora Centra za socijalni rad. Slavko Sikirć, privrednik i sportista kandidat je Socijaldemokratske partije (SDP), a Muhamed Ćosić, prosvjetni radnik  kandidat je Kolacije  Stranke za BiH, Liberalno-demokratske stranke (LDS) i BOSS-a.

kandidati za nacelnika

Kada su u pitanju liste za kandidata za Općinsko vijeće građani će moći birati između Stranke demokratske akcije (SDA), Saveza bolju budućnost (SBB), Hrvatske koalicije za Travnik (stranke okupljene oko HNS-a), Socijaldemokratska partija (SDP) i Koalicija Stranka za BiH, LDS i BOSS, te Demoratske fronte (DF)

kandidati za OV

Nosilac liste SDA je Kadir Selman, aktuelni predsjednik kluba ove stranke u OV Travnik. Lista Saveza za bolju budućnost nudi niz mladih ljudi.  Na listu su i profesorica Lejla Porča koja je vijećnik u aktuelnom sazivu OV Travnik, te novinar i publicista Samir Pinjo. Listu Hrvatske koalicije za Travnik predvodi prim.dr. Velimir Valjan, direktor Bolnice fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, a na listi je i Marija Silva Vidović, predsjednica OO HDZ 1990. Listu SDP-a predvodi Salim Šabić, aktuleni predsjednik OO SDP Travnik, dok listu Koalicije Stranka za BiH, LDS i BOSS predvodi doc.dr. Muhamed Ćurić, univerzitetski profesor.  Lista kandidata Demokratske fronte (DF) Travnik za OV broji 36 članova, a nositeljica je povjerenik OO DF Travnik, dipl.def. logoped Mervana Mujić.

kandidati za OV2