Travnik danas

Dan općine Travnik: Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik

U povodu 21. Marta – Dana općine Travnik  danas je u Velikoj sali Centra za kulturu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik. Prisutnim vijećnicima i brojnim gostima, obratili su se i predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lovrinović, te načelnik Općne Travnik Kenan Dautović, koji su ovom prilikom prezentirali značajnije aktivnosti koje su realizirane tokom protekle godine.

 

Općina Travnik je već dugi niz godina prepoznatljiva i konkurentna destinacija na bosanskohercegovačkom, pa i na svjetskom turističkom, kulturnom i privrednom tržištu, a da svoj razvoj kontinuirano nastavlja u pravom pravcu, svojim marljivim i posvećenim trudom i radom, dokazuje to i načelnik Općine Travnik kao i kompletna općinska administracija.

S obzirom da je ovogodišnja manifestacija u potpunosti posvećena djeci i mladima,današnja svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik predstavljala je također izuzetnu priliku da se pokažu operdjeljenje i strateški  ciljevi kojima se u prvi plan stavljaju, upravo mladi Travničani, koji će jednoga dana biti lideri svoje zajednice.

 

Stoga je drugi dio svečane sjednice nastavljen uz kulturno-zabavni program u kojem su učešće uzeli oni najmlađi sugrađani.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

 

 

U Aleji konzula zasađeno 84 stabla lipe, hrasta i drugih sorti parkovskog drveća

 

 

Povodom obilježavanja Dana općine Travnik i Svjetskog dana šuma, načelnik Općine Travnik Kenan Dautović sa predsjedavajućom OV Travnik,  Vlatkom Lovrinović i vijećnicima, predstavnicima Kantonalne uprave za šumarsto, Šumsko privrednog društva “Šume srednje Bosne”, kantonalnim ministrom Advanom Akeljićem, danas je u  Aleji konzula zasadio 84 mlada stabla lipe, hrasta i drugih sorti parkovskog drveća.