Hronika

Gazibariću određen pritvor

Sudija za predhodni postupak Općinskog suda u Travniku odredio je jednomjesečni pritvor  Feraldu Gazibariću iz Nove Bile kod Travnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela izazivanja opće opasnosti i nasilničko ponašanje, potvrđeno je za Dnevni avaz iz ove pravosudne institucije. Zanimljivo da su Gazibarića priveli službenici Federalne uprave policije (FUP), Detašman Travnik i predali Kantonalnom tužilaštvu u Travniku.

Incident sa pucnjavom i nasilničkim ponašanjem odigrao se u Novoj Biloj kod Travnika i kako doznajemo prisustvovalo mu  je desetak osoba, ali niko od prisutnih, niti oštećeni nije ništa prijavio policiji. Tek naknadno poduzetim istražnim radnjama od strane istražitelja FUP-a Gazibarić je priveden i poslije kriminalističke obrade predat Kantonalnom tužilaštvu Travnik koje predložilo je mjeru pritvora, nakon čega  je Općinski sud Travnik donio je rješenje o pritvoru.

Ferald Gazibarić zvani Ferdo  je od ranije poznat policije zbog izvršenja krivičnih djela, a dovođen je u vezu i sa nekim krivičnim djelima koja nisu dokazana. Nekoliko puta je i hapšen pa puštan.