Hronika

Kenan Varupa: Nisam kriv

Kenan Varupa (22) iz Viteza, koji je optužen da je u septembru prošle godine u selu Bukve kod Viteza sjekirom ubio Miroslava Stojaka (43), kapetana Oružanih snaga (OS) BiH, danas se u Kantonalnom sudu u Novom Travniku na ročištu za izjašnjenje o krivici izjasnio da nije kriv. Prema navodima iz optužnice, Varupa se tereti za krivična djela ubistvo i nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih materija.

Beživotno tijelo Stojaka pronađeno je nakon dvodnevne policijske potrage u kući Kenana Varupe u viteškom naselju Bukve. Varupa je, kako saznajemo, tokom saslušanja u policiji priznao da je ubio Stojaka te je otkrio lokaciju tijela.

Istragom se saznalo da su optuženi i ubijeni Stojak stupili u kontakt preko Facebooka te su se 17. septembra prošle godine našli u jednom ugostiteljskom objektu u Novoj Biloj kod Travnika.

Varupa je kapetana više puta udario oštricom sjekire po glavi. Zatim mu je uzeo novac i vozilo Ford Focus, kojim je potom doživio saobraćajnu nesreću u tunelu kod Žepča. Vozilo je prodao vlasniku vučne službe, što je bio prvi trag koji je vodio istražitelje do počinioca.

 

(Avaz)