Centralna Bosna

Ministar Nerin Dizdar u posjeti Srednjobosanskom kantonu

Danas je  Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar boravio u službenoj posjeti SBK. Domaćin posjete je bio zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH Nijaz Helez.

 

 

Ovo prilikom ministar se sastao sa načelnikom Novog Travnika Stjepanom Dujom, predsjednikom Kluba vijećnika SDP BiH u OV Novi Travnik Besimom Belegićem, mještanima MZ  Karaule u Travniku, zamjenicom predsjedavajućeg Skupštine SBK/KSB, Ljubinkom Atanasijević, načelnikom Donjeg Vakufa Husom Sušićem, zastupnikom u Skupštini SBK/KSB Senadom Selimovićem, zastupnikom u Skupštini SBK/KSB Admirom Škandrom i vijećnicima Kluba SDP BiH u OV Bugojno, načelnikom Gornjeg Vakufa/Uskoplja Seadom Čauševićem i zastupnikom u Skupštini SBK/KSB Edinom Gekićem.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Sagovornici su ministra upoznali sa problemima i poteškoćama u povratničkim mjesta.

Ovom prilikom dogovoren je niz infrastrukturnih projekata koji će se realizovati u SBK među kojima su izgradnja i rekonstrukcija puteva, izgradnja kanalizacione mreže, utopljavanje i  mijenjanje stolarije na školama, pomoć povratnicima poljoprivrednicima itd.

Ovo je prva posjeta novoizabranog ministra SBK-u, svakako ne i posljednja.

Povratnička mjesta u SBK mogu očekivati još mnogo projekata u narednom periodu, koji će poboljšati uslove života svih građana.

 

(KO SDP SBK)