Travnik

Nakon nedjeljne blokade u ulici Šumeće slijede prekršajne prijave učesnicima

 

Nakon što su u nedjelju mještani travničke ulice Šumeće, koja iz Donje čaršije vodi prema Plavoj vodi, na pola sata blokirali saobraćaj slijede prekršajne prijave po dva osnova potvrđeno nam je iz Ministarstva unutrašnjih poslova SBK.

-Mještanima koji su učestvovali u blokadi slijede prekršajne prijave zbog nepropisnog parkiranja i neizvršavanja naređenja ovlaštene osobe. U narednom periodu mještani će morati sa nadležnim općinskim služabama riješiti režim odvijanja saobraćaj u ovoj ulici. – kazao nam je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP Srednjobosanskog kantona.

Protekle nedjelje oko podne policija je kažnjavala sve koji su bili parkirani u jednoj kolovoznoj traci u dijelu ulice gdje se saobraćaj odvija u dva smjera. U jednom dijelu ove ulice zaista imaju i označena mjesta za parkiranje na samoj ulici u neposrednoj blizini turističke zone Plava voda. Riječ o mjestima za parkiranje uz naplatu koju vrši Javno preduzeće „Stan“ Travnik.

To je bio povod da mještani blokiraju ulicu, kao i kazne koje su pisane noć ranije. Iako mještani Šumeća u nedjelju nisu željeli davati izjave medijima koji su zabilježili polusatnu blokadu, doznajemo, kako osim pisanja kazni nisu zadovoljni ni sa idejom da saobraćaj u cijeloj ulici bude u jednosmjernom režimu.

Jedno je sigurno, nedostatak prostora za parkiranje jedan od gorućih problema u urabanom dijelu Travnika, a policija u posljednje vrijeme kažnjava nepropisno parkiranje čak i na mjestima gdje su vozači ranije redovno ostavljali vozila i pored znakova upozorenja.