NK Vlašić: Sačuvati prvo mjesto na tabeli!

Sačuvati prvo mjesto na prvenstvenoj tabeli u proljetnom dijelu sezone i ostvariti plasman u Drugu ligu Zapad , cilj je NK Vlašić iz Turbeta, rečeno je na sjednica pred početak priprema kluba za proljetnu sezonu.

 

Pored trenera Saliha Salihovća sjednici su prisustvoli članovi stručnog štaba Dženan Nalić, Samir Dobrić, dr. Hamdija Hubjar, treneri u Omladinskim selekcijama Mirza Muslimović i Denis Ljutić, predsjednik kluba Hariz Aščić, potpredsjednik Jakub Omerdić, član uprave dr. Alen Salkić, predstavnik navijača Alen Halilović i Jusuf Rujanac, glasnogovornik kluba. Na sastanku se govorilo o predstojećoj sezoni i budućnosti kluba. NK Vlašić se trenutno nalazi na prvom mjestu u 1. Kantonalnoj ligi SBK i ima realne izglede da osvoji titulu.

Trener Salihović istakao je da se klub dobro organiizirao i da vjeruje da će biti prvaci po završetku sezone.

– Ja sam ovdje došao da pokušamo vratiti ekipu na pravi put, a najvajžnije da igrači maksimalno ozbiljno pristupe trenizima i utakmica kako bi na kraju sezone došli do zacrtanog cilja, a to je plasman u Drugu ligu Zapad. Angažovali smo nekoliko pojačanja, a pet ili šest mladih fudbalera dolazi u prvi tim, jer ćemo se mi bazirati prvenstveno na mlade fudbalere. – rekao je Salihović.

NK Vlašić ozbiljno misli i na budućnost i mlađe kategorije, pa su na sjednici imenovali Dženana Nalića za koordinatora Omladinskih selekcija NK Vlašić.

-Drago mi je da sam zadobio povjerenje UO i ovom prilikom želim da im se zahvalim. Naš cilj je da napravimo jedan respektabilan klub i pokušati ćemo to vratiti na jedan viši nivo koji ovaj klub zaista zaslužuje. –  kaže Nalić.

Omladinski pogon kluba trenutno broji oko 120 omladinaca od predpionirskog do kadetskog uzrasta, a treneri su Denis Ljutić i Mirza Muslimović bivši fudbaleri Vlašića.Član UO dr. Alen Salkić se veseli radu sa pomenutim trenerima i nada se jednoj pozitivnoj atmosferi u klubu, jer kako kaže o Vlašiću je oduvijek imao pozitivno mišljenje.

– Drago mi je zbog ovih ljudi koji su došli u klub, da to vrate na nivo koji Vlašić zaslužuje. To su veliki stručnjaci i vjerujem da će posložiti kockice kako treba. Vlašić je oduvijek imao posebno mjesto u mom srcu.- kazao je dr. Alen Salkić.