Općina Travnik obilježila Međunarodni dan solidarnosti

 

Posjetom bolnicama koje rade na području općine Travnik, općinska administracija obilježila je danas Međunarodni dan solidarnosti.  Delegacija Općine Travnika posjetila je danas  sve tri bolnice  i donirala simbolične poklone za bolesnik, ali i uposlenike bolnica.

Predstvnici općine Travnik su u prijepodnevnim satima, zajedno sa načelnikom Admirom Hadžiemrićem, posjetili  Bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu gdje su se upoznali sa projektima rekonstrukcije koji su provedeni posljednjih nekoliko godina. Direktor ove zdravstvene ustanove dr. Emir Abdulović upoznao je goste i sa obnovljenim odjelima, te sa novom dijagnostičkom opremom.

 

Nešto kasnije delegacija je posjetila JU  Bolnica Travnik gdje su o aktuelnim pitanjima razgovarali sa direktorom ove ustanove prim.dr. Mirsadom Granovom. Nekoliko dana prije kraja godine dr. Granov je upoznao predstavnike Općine Travnik da će JU Bolnica Travnik i ovu godinu završiti sa pozitivnim finansijskim bilansom što je nastavka višegodišnjeg uspješnog poslovanja i rijedak primjer u javno-zdravstvenom sektoru u našoj zemlji.

 

U poslijepodnevnim satima prigodni pokloni za pacijente i osoblje uručeni su i u  Hrvatskoj bolnici fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

Međunarodni dan ljudske solidarnost kojeg su ustanovile Ujedinjeni narodi (UN) služi kao podsjetnik ljudima da pomažu jedni drugima, da se sjete da ima onih koji jedva dobiju koru hljeba i da razvije osjećaj zajedništva među ljudima.