Kardinal Puljić u Travniku na Božićnoj priredbi u KŠC „Petar Barbarić“

 

Svake godine kada Katolički školski centar  „Petar Barbarić“ i Sjemenište u Travniku priređuju Božićnu priredbu redovan je gost kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup. Tako je i večeras  kardinal Puljić razgovarao sa sjemeništarcima i prisustvovao  priredbi, a nakon toga se obratio medijima i uputio božićnu poruku.

-Radost Božića je u tome što čovjek u božićnom slavlju prepoznaje da je voljeno biće. Bog koji je ljubav, postao je dijete i time je Bog očitovao svoju ljubav da se čovjeku približi. U tom čovjek osjeća uporište radosti. – kazao je večeras  u Travniku kardinal Puljić naglašavajući kako božićna radost čovjeka približava Bogu.

 

 

On je uputio čestitku svim katolicima i svim ljudima dobre volje.

-Čovjekovo dostojanstvo ne daje vanjska politika niti vanjski zakoni, nego je to božiji dar. Društvo mora biti tako organizirano da je moguće ostvariti to dostojanstvo, da čovjek može živjeti ta svoja ljudska prava. U tom duhu ja svim katolicima želim čestiti Božić, da iskreno budu dionici te radosti, a svim ljudima dobre volje da zajedno sa nama to dožive. Lijepo je živjeti sa ljudima koji su radosni. – poručio je kardinal Puljić.