Servis

Prijavite vandalizam i uništavanje gradskog mobilijara!

Poštovani sugrađani, pored nastojanja brojnih društveno-odgovornih udruženja i pojedinaca, kao i općinske administracije da javne površine na području Travnika, u skladu sa mogućnostima urede i oplemene kako bi ih učinili što ljepšim i korisnijim za šetnju i boravak, posebno mladih i djece, vrlo često se nažalost susrećemo sa vandalskim činom devastacije.

 

 

Uređene javne površine na području naše općine su izložene stalnom uništavanju. Gotovo svakodnevno primjećujemo devastiranja dijelova parkovskog mobilijara.

Uvidjeli smo da je u nedavno novouređenom igralištu za djecu kod zgrade Zvijezda 2 polomljena ograda. U dječjem parku kod ljetne bašte Gala ukradena ljuljačka.

Postavlja se pitanje zašto pojedinci imaju potrebu da uništavaju zajedničko dobro, koje služi svim stanovnicima ovog grada a pogotovo ono koje je namijenjeno za one najmlađe.

Stoga, apelujemo na naše sugrađane da ne uništavaju gradski mobilijar, jer time ne samo da se narušava estetski izgled grada, već se pričinjava i velika materijalna šteta.

Također vas molimo da ukoliko primijetite ovakve činove vandalizma i devastacije da slikate, te prijavljujete općinskim komunalnim redarima kako bi mogli reagirati na vrijeme.

📞Putem kontakt brojeva telefona:

030 509 076 ili 030 511 277 – lokal 277 ili

📝 Putem E-mail adresa:

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]

 

(Općina Travnik)