Promocija na Internacionalnom univerzitetu u Travniku

 

Danas je na Internacionalnom univerzitetu u Travniku (IUT) upriličena promocija 426 diplomanata, magistrana i doktoranata. Diplome su na svečanosti uručene za 370 diplomanata, 52 magistranta i pet doktora nauka.

-Ovi studenti su stekli dobro znanje, posebno jer smo u proteklom periodu izvršili promjene i prilagodili naše programe potrebama tržišta rada. Ovi studenti brzo će doći do posla jer smo zanimanja uskladili sa potrebama tržišta u Srednjobosanskom kantonu i Federaciji BiH. Inače, studenti koji se školuju na ovom Univerzitetu dolaze iz svih krajeva BiH i regiona. Naš je cilj da studenti koji su ovdje završili školovanje pomognu razvoju ove zemlje i da smanje nezaposlenost. – kazao nam je prof.dr. Ibrahim  Jusufranić, rektor Internacionalnog Univerziteta u Travniku.

Rektor Jusufranić je posebno istaknuo činjenicu kako je u proteklim godinama uspostavljeno partnerstvo sa visokoškolskim ustanovama širom svijeta.

-Naše diplome, nakon akreditacije Univerziteta, omogućavaju nastavak školovanja našim studentima ne samo u BiH,  nego i na Univerzitetima širom Evrope. – naglašava rektor Jusufranić.

Na današnjoj  svečanosti promovisani su studenti tri ciklusa Saobraćajnog, Politehničkog fakulteta, Fakulteta za medije i komunikacije, Ekološkog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta.

Promociju je na svoj način uljepšao “vitez sevdaha” Nedžad Salković.