Politika

Sa SDP BiH u Novom Travniku može bolje!

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB, u prostorijama SDP BiH u Novom Travniku održao je radni sastanak s vijećnicima SDP BiH u Općinskom vijeću Novi Travnik.

 

 

Ovo je bila prilika da se razgovara o aktulenoj društveno-političkoj situaciji u Novom Travniku, al ii da se osmisle nove zajedničke aktivnosti koje će rezultirati boljim kvalitetnijim životom svih građana Novog Travnika.

Predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Novi Travnik i predsjednik Kluba vijećnika SDP BiH u Općinskom vijeću Novi Travnik, Besim Belegić, istaknuo je da se u posljednje vrijeme vide ogromni pomaci prvenstveno u razvoju infrastructure čiji su inicijatori upravo vijećnici SDP BiH.

 

– Ovih dana Novi Travnik je jedno od najvećih gradilišta u Bosni i Hercegovini – u potpunosti se obnavlja glavna gradska ulica, rekonstruiše se gradski bazen, u pripremi je otvaranje nekoliko proizvodnih hala… U Novi Travnik iz susjednih općina sve više dolazi mladih ljudi da rade što nam daje nadu da ćemo ponovo postati grad mladosti.  – rekao je Belegić.

– I pored evidentnih pozitivnih pomaka u Novom Travniku u posljednjih par godina, definitivno ima mjesta za nove projekte i programe. Jedan od prioriteta za koji ćemo tražiti saradnju na svim nivoima je konačni završetak radova na putnoj komunikaciji između Novog Travnika i Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Uz ovu cestu živi preko 5.000 stanovnika Novog Travnika i njeno uređenje i održavanje u zimskih mjeseci je ovim ljudima od vitalnog značaja. S druge strane, potencijal bržeg i kvalitetnijeg povezivanja Novog Travnika s Gornjim Vakufom-Uskopljem i dalje jugom države, je od nemjerljivog značaja za cijelu privredu kako Novog Travnika Trako i cijele Srednje Bosne. Ovaj put je svakako jedan od prioriteta rada i Kluba zastupnika SDP BIH u Skupštini SBK/KSB u narednom periodu. – naveo je Senad Selimović, predsjednik Kluba zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB.

Zastupnici i vijećnici iz SDP BiH sa svih nivoa i dalje će nastaviti zajednički raditi na rješavanju problema građana na području svih općina Srednjobosanskog kantona, te kvalitetnom poboljšanju uslova života i rada. Vrijeme je da i u Srednjobosanskom kantonu napokon svane dan!

 

(KO SDP SBK)