Turska općina Izmit finansira obnovu i opremanje Porođajnog  odjela sa 300.000 eura!

Danas je u Travniku potpisan ugovor za obnovu Porođajnog odjela JU Bolnice Travnik u sklopu manifestacije „Dani općine Travnik“. Travniku partnerska općina Izmit iz Republike Turske donirat će 300.000 eura za obnovu i opremanje Porođajnog  odjela u JU Bolnica Travnik.

 

Delegacija i bratskog Izmita danas  je obišla JU Bolnica Travnik, a posebno su se zadržali na Porođajnom odjelu gdje je gradonačelnik dr. Nevzet Dogan, inače specijalista pedijatar po zanimanju,  razgovarao sa direktorom JU Bolnica Travnik, prim.dr. Mirsadom Granovom i šeficom Ginekološko-porođajne službe,  prim.dr. Fatimom Čurić – Ljevaković.

 

Nakon toga potpisan je ugovor o finansiranju projekta koji će u naredna dva mjeseca biti realizovan.

-U vrijeme kada „bijela kuga“ prijeti BiH mi zahvaljujući našem prijatelju i kolegu dr. Nevzetu Doganu dobijamo poklon kojim riješavamo nešto što je rana ovog našeg društva. Dobijamo 300.000 eura kojim će biti obnovljen kompletan Porođajni odjel. Kada bude sve završeno to neće biti odjel za 21. nego za 22. stoljeće! – rekao prim. dr. Mirsad Granov, direktor JU Bolnica Travnik.

 

Naredna faza je povezivanje stručnjaka i liječničkog kadra iz Izmita i Travnik. Prema riječima kantonalnog premijera Tahira Lende ovo je trenutno najveći projekat u oblasti zdravstva u Srednjobosanskom kantonu.