Travnik

Vlatka Lukić nova predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik (FOTO)

Vlatka Lukić iz Hrvatske koalicije za Travnik nova je predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik. Ona je izabrana jednoglasno na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Travnik danas u Travniku. Inače, Vlatka Lukić članica je HDZ BiH.

-Očekujem dobro saradnju sa načelnikom općine i pomoćnicima načelnika, kao i sa svim vijećnicima. Očekujem da radimo u interesu građana od kojih smo dobili povjerenje i da radimo na daljem razvoju grada Travnika. – kazala je Lukić.

Na današnjoj sjednici verifikovani su mandati 31 vijećnika iz novog saziva OV Travnik u kojem Stranka demokratske akcije (SDA) ima 12 vijećnika, Hrvatska koalicija za Travnik 9, Savez za bolju budućnost (SBB) 4, Socijaldemokratska partija (SDP) 3, Koalicija SBiH, LDS i BOSS 2 i Demokratska fronta (DF) jednog vijećnika.

-Mislim da će ovaj saziv Općinskog vijeća Travnik ići korak dalje u ekspeditivnosti i u razvoju jer Općina Travnik je krenula jednim razvojnim pravcem. Mislim da je ovaj sastav vijeća zreo za jednu takvu aktivnost, a vrijeme će sigurno pokazati da to možemo.Nastojat ćemo da uradimo još bolje stvari za građane Travnika i da ova sredina postane još bolja za život njenih građana. – izjavio je novinarima Admir Hadžiemrić, načelnik općine Travnik.

Novoizabranoj predsjedavajućoj OV Travnik čestitali su načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić (SDA – SBB) koji je dobio povjerenja građana i za novi četverogodišnji mandata, te predsjednici stranačkih klubova u OV Travnik.