Uncategorized @bs

Vozač „golfa“ preminuo sinoć u Travničkoj bolnici

 

Sinoć oko 19 sati u JU Bolnica Travnik preminuo je N.N. (69) iz Brčkog koji upravljao vozilom „golf 2“ (T64-K-521) koje je bilo potpuno smrskano u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u porijepodnevnim satima na magistralnom putu M-16 Jajce – Banja Luka, u mjestu Brana-Zdaljevac u općini Jajce.

Na licu mjesta život je izgubila njegova supruga N.K. koja se nalazila na mjestu suvozača u vozilu „golf 2“, u momentu kada je došlo do sudara sa vozilom Opel Frontera njemačkih registarskih oznaka (RA EE 173) sa priključnim vozilom kojim je upravljao H.K. (67) nastanjen u Njemačkoj. Vozač vozila Opel Frontiera je zadobio lakše tjelesne povrede.

Okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nesreće u kojoj je bračni par izgubio život još uvijek nisu u potpunosti rasvjetljene.

Kako doznajemo, bračni par N.N. i N.K. bili su rodom iz Jajca, a živjeli su u Brčkom i često su dolazili u obilazak rodnog kraja. Takođe, i vozač terenskog vozila Opel Frontera sa njemačkim registarskim oznaka je iz Jajca.